verkeersverzekering

Verkeersverzekeringen
Verzekeringen
voor op de weg

Het is verstandig om alles wat rijdt en door een motor wordt aangedreven te verzekeren. Sommige verkeersverzekeringen zijn zelfs verplicht!

Autoverzekering

Als eigenaar van een auto bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering biedt dekking tegen ‘Wettelijke aansprakelijkheid”. Met de WA-verzekering is de schade verzekerd die u veroorzaakt aan anderen. Schade aan uw eigen auto is niet gedekt onder de WA-verzekering. Uiteraard is het wel mogelijk om de schade aan uw eigen auto te verzekeren. Hierbij kunt u kiezen uit een uitgebreide variant (volledig casco) of een minder uitgebreide variant (beperkt casco).

» Meer over een autoverzekering

Oldtimerverzekering

Heeft u naast een ‘gewone’ auto ook een wat oudere auto die u alleen hobbymatig gebruikt? In dat geval kunt u de oudere auto wellicht ook verzekeren door middel van een Oldtimerverzekering. De premie voor een Oldtimerverzekering is vaak aantrekkelijk laag. Wel gelden er vaak enkele aanvullende spelregels met betrekking tot het gebruik en het aantal te rijden kilometers per jaar. Bij een Oldtimerverzekering kunt u kiezen voor alleen een WA-dekking, maar ook schade aan uw oldtimer kan meeverzekerd worden.

» Meer over een oldtimerverzekering

Motorverzekering

Net als bij de autoverzekering is de WA-verzekering verplicht. Ook kunt u schade aan uw motor verzekeren en heeft u daarbij keuze uit beperkt casco of volledig casco. Wat dat betreft, lijkt de motorverzekering best veel op de autoverzekering. Ook kunt u bij de motorverzekering schadevrije jaren opbouwen, net als bij de autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt. Bij veel verzekeringsmaatschappijen kunt u voor uw motorverzekering dezelfde korting krijgen als voor uw autoverzekering. In dat geval kan het extra voordelig zijn om de motor en de auto bij dezelfde verzekeringsmaatschappij te verzekeren.

» Meer over een motorverzekering

Bromfietsverzekering

Heeft u een snorfiets of een brommer? Ook hiervoor hebben wij uitstekende verzekeringen. Net als bij de motorverzekering, kunt u kiezen voor alleen een WA-verzekering of voor een meer uitgebreide verzekering.

» Meer over een bromfietsverzekering

Fietsverzekering

Of u nu een gewone fiets, een racefiets, een mountainbike of een elektrische fiets heeft; alle fietsen kunnen we voor u verzekeren. Ook hier heeft u weer keuze uit verschillende dekkingen. Van alleen diefstal tot Allrisk. De premie voor een fietsverzekering is o.a. afhankelijk van de waarde van de fiets en de plaats waar u woont.

» Meer over een fietsverzekering

Aanvullende verzekeringen

Er zijn schades mogelijk waarbij de eerder genoemde WA-verzekering of cascoverzekering geen dekking biedt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij letselschade van uzelf of van uw passagiers. Voor dit soort schades kunt u aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een ongevallen-inzittenden-verzekering of een schadeverzekering-inzittenden. Ook voor motorverzekeringen zijn dit soort aanvullende verzekeringen mogelijk. In dat geval wordt er niet gesproken over een verzekering voor ‘inzittenden’, maar voor ‘opzittenden’.

Tenslotte zou u in het verkeer ook te maken kunnen krijgen met allerlei juridische problemen. U zou bijvoorbeeld strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor iets wat u niet gedaan heeft. Of u kunt te maken krijgen met een tegenpartij die de veroorzaakte schade niet wil betalen. In dit soort gevallen kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. Tegen een kleine extra premie kunt u rechtsbijstand meeverzekeren op uw auto- of motorverzekering.

» Ongevallen-Inzittenden-Verzekering
» Schadeverzekering-Inzittenden
» Verkeersrechtsbijstandverzekering

verkeersverzekeringen
null

Heeft u vragen over verkeersverzekeringen?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?
» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.
Afspraak maken »
Bel mij terug »