woonlastenbeschermer

Woonlastenbeschermer
Wie betaalt de hypotheek als u het niet meer kan?

Een eigen woning is in vele opzichten een veilig en waardevol bezit. Maar stelt u zich eens voor wat er gebeurt als u ziek ziek, arbeidsongeschikt of werkloos raakt.

Financiële problemen

Door veranderingen in de sociale zekerheid kunnen bovengenoemde omstandigheden behoorlijke financiële problemen voor u veroorzaken. Het kan betekenen dat u uw hypotheeklasten niet meer kunt betalen; in het ernstigste geval kan dit zelfs leiden tot een gedwongen verkoop van uw woning.

Woonlastenbeschermer

Met de woonlastenbeschermer kunt u zich tegen deze gevolgen van ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid beschermen. De woonlasten-beschermer neemt de maandelijkse hypotheeklasten van u over. U kunt bedragen van € 125 tot € 2.000 over laten nemen. De verzekering kan ingaan van 18- tot en met 60-jarige leeftijd. De premie die u voor deze unieke verzekering betaalt, hangt helemaal van uw eigen wensen af. Welk maandbedrag wilt u beschermen? Welk risico wilt u nemen? Wilt u per maand of per eenmalige koopsom betalen? Uiteraard maken wij graag een geheel vrijblijvende berekening voor u.

Voordelen

 • Naast uw hypotheekbedrag kunt u ook andere vaste woonlasten meeverzekeren, zoals energiekosten.
 • U kiest zelf welk deel van uw woonlasten u wilt verzekeren.
 • Als u in loondienst bent, kunt u het risico van werkloosheid meeverzekeren.
 • U kunt het risico van overlijden ook meeverzekeren. Zo zorgt u ervoor dat uw nabestaanden de hypotheek kunnen blijven betalen.
 • Wilt u de verzekering tijdens de looptijd opzeggen, dan kan dat elke maand. U zit nergens aan vast.

Wat gebeurt er als u arbeidsongeschikt raakt?

 • De woonlastenbeschermer biedt een uitkering wanneer er sprake is van minimaal 35% arbeidsongeschiktheid.
 • U kunt de verzekering afsluiten als u 18 uur of meer per week werkt.
 • U kunt de verzekering afsluiten als u de afgelopen 12 maanden niet meer dan 30 dagen helemaal (of voor een deel) niet gewerkt hebt door ziekte, kwaal, gebrek of een ongeval.

Wat als u werkloos raakt?

 • De woonlasten-beschermer kent geen eigen risico voor de uitkering bij werkloosheid. Voor het bepalen van de werkloosheid volgt de verzekering de onafhankelijke wettelijke uitkeringsinstantie (UWV). De duur van deze uitkering bepaalt mede de duur van de uitkering van de woonlastenbeschermer.
 • De dekking is van toepassing als u een vast arbeidscontract heeft.
 • U kunt deze dekking niet sluiten als u al weet dat u wordt ontslagen, of als er dreiging is dat u wordt ontslagen.
 • U kunt de dekking ook niet sluiten als uw werkgever u heeft verteld over plannen om medewerkers korter te laten werken, te gaan reorganiseren en/of uitstel van betaling of faillissement heeft aangevraagd.

Zelfstandig ondernemers

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt u geen gebruik maken van de regelingen die voor werknemers gelden. Uiteraard is dit op te lossen door zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Onze verzekeringsadviseur helpt u graag!

woonlasten-beschermer
null

Een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen?

» Oriëntatiegesprek is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk;
» Bij ons op kantoor of bij u thuis.
Afspraak maken »
Bel mij terug »