aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering
Als een ongeluk bij u
ook in een klein hoekje zit

Het kan wel eens gebeuren dat u per ongeluk schade veroorzaakt aan spullen van iemand anders.

Dek de risico’s af met een aansprakelijkheidsverzekering!

In veel gevallen kan de schade erg meevallen, maar grote schades zijn wel degelijk mogelijk. Met een aansprakelijkheidsverzekering kunt u (bijna) alle risico’s afdekken, waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent.

Voorbeelden:
1. Henk gaat op bezoek bij een vriend. Terwijl Henk door de woonkamer loopt met een kopje koffie, struikelt hij over een vloerkleed. Door de val van Henk valt de koffie op het vloerkleed. Bovendien valt Henk tegen een kostbare vaas, die
hierdoor kapot gaat. Het vloerkleed moet gereinigd worden. De vaas kan niet meer worden gemaakt en zal moeten worden vervangen. Al deze kosten worden vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van Henk.

2. Henk besluit om een rondje te gaan fietsen. Bij het inhalen van een andere fietser raakt Henk per ongeluk het stuur van de andere fietser, waardoor deze hard ten val komt. De betreffende fietser breekt een tand. Ook de fiets raakt flink beschadigd. Al deze kosten worden vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van Henk.

Niet altijd dekking

Soms bent u wel wettelijk aansprakelijk, maar is er geen dekking onder de aansprakelijkheidsverzekering. Dit is bijvoorbeeld het geval als u opzettelijk iets van een ander beschadigd heeft. U zult de schade van de ander zelf moeten vergoeden, omdat schade door opzet is uitgesloten.

Niet verplicht, wel verstandig!

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Het is echter wel zeer verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Sommige schades kunnen namelijk heel veel geld kosten. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van letsel.

Zijn de gezinsleden meeverzekerd?

Bij een aansprakelijkheidsverzekering zijn meestal alle gezinsleden automatisch meeverzekerd. Dit geldt echter alleen
voor inwonende gezinsleden (of gezinsleden die wegens studie uitwonend zijn). Als u niet meer thuis woont, dan moet u zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Schade veroorzaakt door een motorrijtuig

Schade veroorzaakt met of door een motorrijtuig valt niet onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering. Voor een motorrijtuig (zoals een brommer, motor of auto) is een aparte verzekering wettelijk verplicht. Eventuele schades moeten op de verzekering van het motorrijtuig geclaimd worden.

aansprakelijkheidsverzekering
null

Heeft u vragen over een aansprakelijkheids-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »