overlijdensrisico-verkzering

Overlijdensrisicoverzekering
Voorkom financiële
problemen bij overlijden

Het overlijden van iemand kan niet alleen zorgen voor veel verdriet, maar ook voor financiële problemen.

Financiële problemen

Tegen welke financiële problemen kunt u aanlopen? Wij geven u enkele voorbeelden. In sommige gevallen kan de overblijvende partner de woonlasten niet meer betalen of wordt deze  ongewild opgezadeld met een schuld van de overledene. Ook is het mogelijk dat er plotseling extra kosten gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld kinderopvang of huishoudelijke hulp. De vraag is:

Hoe kunt u deze problemen voorkomen?

Om er voor te zorgen dat uw nabestaanden financieel goed verzorgd achterblijven, kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Deze verzekering keert bij overlijden een van tevoren afgesproken bedrag uit. De hoogte van het bedrag en de looptijd van de verzekering kunt u zelf bepalen.

In combinatie met hypotheek

Er kunnen verschillende redenen zijn om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Vaak wordt deze verzekering afgesloten in combinatie met een hypotheek. Met de uitkering uit de verzekering kan de nabestaande de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen. Op deze manier wordt een gedwongen verhuizing voorkomen.

Op 1 of 2 levens

Een overlijdensrisicoverzekering keert het afgesproken bedrag uit indien de verzekerde overlijdt (tijdens de looptijd van de verzekering). U bepaalt vooraf wie die verzekerde is. Dat kunt u zelf zijn of bijvoorbeeld uw partner. Als er één verzekerde is, is er sprake van een verzekering ‘op 1 leven’.

Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor twee verzekerden, bijvoorbeeld uw partner en uzelf. De verzekering keert dan uit zodra één van beiden overlijdt. Hierna stopt de verzekering. In dat geval is er sprake van een verzekering ‘op 2 levens’.

Verzekerd bedrag

U kunt zelf bepalen hoeveel er moet worden uitgekeerd bij overlijden. Dit noemt men het verzekerde bedrag. U kunt kiezen voor een gelijkblijvend verzekerd bedrag of een dalend verzekerd bedrag. Een verzekering met een gelijkblijvend verzekerd bedrag keert altijd het afgesproken bedrag uit, wanneer het overlijden ook plaatsvindt. Bij een dalend verzekerd bedrag wordt de mogelijke uitkering ieder jaar een beetje minder. Zo’n dalende verzekering kan passend zijn als de behoefte aan een bepaalde uitkering ieder jaar iets afneemt. In dat geval kan het verstandig zijn om te kiezen voor de (goedkopere) dalende verzekering.

Roken

Niet-rokers leven langer dan rokers. Daarom betalen niet-rokers een lagere premie dan rokers. Een extra reden om te stoppen met roken!

Uw reeds afgesloten overlijdensrisicoverzekering

Heeft u in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het verstandig om deze verzekering nog eens te laten bekijken. Samen met u kunnen we bekijken of de verzekering nog wel past bij uw situatie. Bovendien kunnen we nagaan of we u een goedkopere oplossing kunnen aanbieden. De premies voor overlijdensrisicoverzekering zijn tegenwoordig namelijk een stuk lager dan in het verleden. Door de gedaalde premies kan er vaak veel bespaard worden.

overlijdensrisicoverzekering
null

Heeft u vragen over een overlijdensrisico-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »