informatieoverhypotheken

Informatie over hypotheken
Alles wat u moet weten

Als u een huis gaat kopen, moet er vaak ook een hypotheek geregeld worden.

Antwoord op uw vragen

We kunnen ons voorstellen dat het kopen van een huis een spannende periode voor u is en dat u veel vragen heeft. Op onze website proberen we antwoord te geven op de vragen die mogelijk bij u spelen. Mist u iets of is iets niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag!

Hypotheekvormen

Voor starters op de woningmarkt zijn er eigenlijk nog twee hypotheekvormen; de lineaire hypotheek en de annuïteiten-hypotheek. Voor doorstromers zijn er echter nog meer vormen beschikbaar. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de aflossingsvrije hypotheek, de (bank-)spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Lees verder om een toelichting te krijgen op de verschillende hypotheekvormen.

» Lees verder

Benodigde stukken

Voordat de bank de gevraagde lening aan u wil verstrekken, zult u een aantal documenten moeten aanleveren. U kunt hierbij denken aan een kopie van uw identiteitsbewijs, een kopie van een recente salarisstrook en een werkgeversverklaring. Door middel van een duidelijke lijst laten wij u zien welke stukken er nodig zijn.

» Lees verder

Wie betaalt de hypotheek als u het niet meer kan?

Als gevolg van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid kan een deel van uw inkomen wegvallen. Het verlies van inkomen kan grote gevolgen voor u hebben. Voor dit soort risico’s zijn er gelukkig ook oplossingen. Met een maandlastenbeschermer kunt u uw maandlasten beschermen tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

» Lees verder

De hypotheek voor een nieuwbouwhuis

Bij een nieuwbouwhuis zit de hypotheek net iets anders in elkaar. U krijgt bijvoorbeeld te maken met een ‘bouwdepot’ en ‘renteverlies tijdens de bouw’. Lees verder voor nadere toelichting!

» Lees verder

Informatie over de hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrente is aftrekbaar. Wat betekent dat eigenlijk en hoe gaat dat in zijn werk? Wij kunnen u stap voor stap vertellen hoe de renteaftrek werkt. Na het lezen van de betreffende informatie kunt u zelf uw belastingvoordeel berekenen.

» Lees verder

De risico’s van een aflossingsvrije hypotheek

In het verleden was de aflossingsvrije hypotheek een gewilde hypotheekvorm. Veel mensen hebben dan ook een hypotheek die geheel of gedeeltelijk ‘aflossingsvrij’ is. Aan deze hypotheekvorm kleven echter meer risico’s dan u wellicht denkt. Het is daarom goed om bewust te zijn van de risico’s, zodat u eventueel voorzorgsmaatregelen kunt treffen.

» Lees verder

Wie betaalt ons werk eigenlijk?

Uiteraard worden wij betaald voor ons werk. Bij schadeverzekeringen ontvangen wij bijvoorbeeld van de verzekeringsmaatschappij een vergoeding voor onze werkzaamheden. Bij hypotheken ontvangen wij echter niets van de banken, terwijl dit vroeger wel zo was. Hoe is het nu geregeld? En wat betekent dit voor u? Lees verder voor de antwoorden op uw vragen!

» Lees verder

Rentesoorten

Bij de keuze van een hypotheek speelt de hoogte van de rente een belangrijke rol. Hiernaast is het van belang wat voor soort rentesysteem er gebruikt wordt.

» Lees verder

Stappenplan

Binnendijk & Van Rijsbergen werkt met een vast, overzichtelijk stappenplan. Op die manier is het voor u duidelijk wat er allemaal nog gedaan moet worden, voordat de hypotheek daadwerkelijk wordt verstrekt.

» Lees verder

informatie-over-hypotheken
null

Een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen?

» Oriëntatiegesprek is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk;
» Bij ons op kantoor of bij u thuis.
Afspraak maken »
Bel mij terug »