kostbaarhedenverzekering

Kostbaarhedenverzekering
Uw waardevolle spullen verzekeren.

Naast de gebruikelijke inboedel heeft u wellicht ook kostbaarheden in uw bezit.

Een extra kostbaarhedenverzekering kan raadzaam zijn.

Heeft u kostbaarheden die meer waard zijn dan de dekking binnen uw inboedelverzekering? En neemt u deze zaken ook regelmatig mee naar buiten? Dan kan een kostbaarhedenverzekering uitkomst bieden. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor verzamelingen, instrumenten en sieraden.

Welke gevaren zijn verzekerd?

Op het moment dat u schade heeft, beseft u hoe belangrijk het is dat u goed verzekerd bent. In het geval van een kostbaarhedenverzekering zijn bijna alle schadeoorzaken gedekt. Bovendien maakt het ook niet uit waar de schade is ontstaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om diefstal of vermissing, maar ook om oorzaken van buitenaf. Echter, schade door bijvoorbeeld een aardbeving of een overstroming zijn over het algemeen geheel uitgesloten. Ook slijtage door normaal gebruik en schade door gebreken in het voorwerp zelf zijn niet gedekt.

Welke zaken zijn verzekerd?

Een kostbaarhedenverzekering biedt dekking voor waardevolle voorwerpen of verzamelingen. Hierbij kunt u denken aan: antiek en kunstvoorwerpen, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur, audio- en videoapparatuur, postzegel-, munt- of andere verzamelingen.

Verzekerd bedrag

Bij nieuwe kostbaarheden wordt het verzekerd bedrag gebaseerd op de aankoopprijs. Oudere voorwerpen worden getaxeerd; het taxatiebedrag wordt dan als verzekerd bedrag genomen. Als het voorwerp kan worden gerepareerd, worden de herstelkosten vergoed.

kostbaarhedenverzekering
null

Heeft u vragen over een kostbaarheden-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »