kampeerauto-camper-verzekering

Kampeerautoverzekering
Even investeren,
maar dan ook zorgeloos kamperen!

Een vakantie is pas echt zorgeloos als de verzekering voor de kampeerauto goed geregeld is.

Mogelijke dekkingen

1. Alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
2. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + beperkt casco;
3. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + volledig casco (All Risk).

Wettelijke Aansprakelijkheid

Net als bij een auto is een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid verplicht. Deze WA-verzekering dekt schade aan anderen die door u wordt veroorzaakt. Zowel letselschade als materiële schade valt onder de dekking. Eventuele schade aan uw kampeerauto valt niet onder de dekking van de WA-verzekering.

Beperkt cascoverzekering

Als u uw kampeerauto tegen schade wilt verzekeren, kunt u kiezen voor een beperkte cascodekking. Met deze dekking bent u verzekerd bij schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, blikseminslag, ruitschade en diefstal. Schade die u per ongeluk zelf veroorzaakt aan uw kampeerauto, is niet gedekt. De premie voor deze dekking is meestal afhankelijk van de dagwaarde van de kampeerauto.

Volledig cascoverzekering

Met de volledige cascoverzekering is bijna alle schade aan uw kampeerauto verzekerd. Uiteraard zijn alle schadeoorzaken verzekerd die ook onder de beperkte cascodekking vallen. Hiernaast is ook de schade gedekt die u zelf heeft veroorzaakt. U kunt hierbij denken aan een aanrijding (door uw schuld) of slippen en te water raken. De premie voor deze dekking is meestal afhankelijk van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de kampeerauto.

Eigen risico

Bij de beperkt cascodekking en de volledige cascodekking kunt u vaak kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dit eigen risico heeft alleen betrekking op schade aan uw kampeerauto en geldt niet bij WA-schades. Hoe hoger het vrijwillige eigen risico is, hoe lager de premie zal zijn.

Aanvullende dekkingen

Net als bij een autoverzekering kunt u kiezen voor diverse aanvullende verzekeringen, zoals een ongevallenverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Hiernaast kunt u vaak ook de inventaris in de kampeerauto meeverzekeren tegen een kleine aanvullende premie.

Premie en korting

Voor ieder jaar dat u schadevrij rijdt, wordt u beloond met een extra premiekorting. Deze zogenaamde bonus-malus-korting kan soms wel oplopen tot 80%.

kampeerautoverzekering
null

Heeft u vragen over een kampeerauto-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »