woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering
Een gedwongen verkoop
van uw woning wilt u
toch zeker wel voorkomen?

Een eigen woning is in vele opzichten een veilig en waardevol bezit.

Stelt u zich voor dat u ziek, arbeidsongeschikt of werkeloos raakt; wat dan?

Bijna 1 op de 7 werkende Nederlanders is arbeidsongeschikt. Door veranderingen in de sociale zekerheid kunnen zulk soort omstandigheden behoorlijke financiële problemen veroorzaken. Het kan betekenen dat de hypotheeklasten niet meer betaald kunnen worden; in het ernstigste geval kan dit zelfs leiden tot een gedwongen verkoop van de woning.

Langdurig ziek of arbeidsongeschikt

Uw gezondheid heeft u nooit helemaal zelf in de hand. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje. Wat begint als een pijntje, zorgt soms voor langdurig doktersbezoek. Het gevolg kan zijn dat u tijdelijk niet kunt werken, terwijl de maandlasten door blijven lopen. Met een woonlastenverzekering hoeft u zich er geen zorgen om te maken. Tot maar liefst 240 maanden kunt u rekenen op een aanvullende uitkering die u hebt afgestemd op uw maandlasten. Dat is in ieder geval een hele zorg minder.

Wanneer keert de verzekering uit?

Indien u voor minimaal 35% of meer langdurig ziek of arbeidsongeschikt wordt verklaard volgens de voorwaarden, ontvangt u maandelijks een uitkering. Tijdens de door u gekozen eigen risicoperiode ontvangt u geen uitkering.

Premiebetaling en de fiscus

U kunt de premie voor een woonlastenverzekering maandelijks of via een koopsom voldoen. Ook een combinatie van koopsom en maandpremie is vaak mogelijk. De premie voor de dekking arbeidsongeschiktheid is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting als ‘uitgave voor inkomensvoorzieningen’. De fiscus betaalt hierdoor indirect een groot deel van de premie. Eventuele uitkeringen moet u dan wel bij de belastingdienst opgeven als inkomen. Trekt u de premie niet af, dan is de uitkering onbelast. De premies voor de dekkingen werkloosheid en ernstige aandoeningen zijn niet fiscaal aftrekbaar en een eventuele uitkering is dan ook onbelast.

woonlastenverzekering
null

Heeft u vragen over een woonlastenverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »