Renteaanpassing pictogram

Oversluiten en Rentemiddeling
Tóch profiteren van de huidige, lage hypotheekrente

De hypotheekrente staat momenteel laag. Historisch laag, en waarschijnlijk ook een stuk lager dan toen u uw huidige hypotheek afsloot.

Is renteaanpassing mogelijk?

Stel: u heeft een aantal jaren geleden een hypotheek afgesloten. De rente was toen niet al te hoog, dus u heeft er voor gekozen om de rente direct voor een aantal jaar vast te zetten. Inmiddels zijn we wat jaren verder en het blijkt dat de huidige rentepercentages een stuk lager zijn dan het percentage dat u betaalt. Eigenlijk zou u ook wel willen profiteren van die aantrekkelijke rentepercentages, zodat uw maandlasten flink dalen. Renteaanpassing is dan wel degelijk mogelijk! Hieronder leggen we uit wat u zou kunnen doen.

Oversluiten van de hypotheek

Het ‘oversluiten’ van een hypotheek betekent niets anders dan een nieuwe hypotheek afsluiten en de oude hypotheek aflossen. Het voordeel van oversluiten is dat u direct kunt profiteren van de huidige, lage rente. Zodra de hypotheek bij de nieuwe bank is afgesloten, dalen direct uw maandlasten.

Dit lijkt een makkelijke en eenvoudige oplossing. Helaas zijn er wel enkele haken en ogen.

» Lees verder

Rentemiddeling

Oversluiten van een hypotheek kost vaak veel geld. Vaak kost het oversluiten zelfs zoveel geld dat het hele rentevoordeel verloren gaat. Hierdoor kunnen veel mensen helaas niet profiteren van de huidige, lage rente. Er is echter een mogelijkheid dat uw hypotheekrente kan dalen zonder dat u veel kosten hoeft te maken. In sommige gevallen kunt namelijk gebruik maken van ‘rentemiddeling’.

Bij rentemiddeling wordt een soort gemiddelde genomen van het percentage dat u nu betaalt en de huidige rente. Kortom, uw hypotheekrente daalt terwijl u geen boete hoeft te betalen. Ook hoeft u niet langs de notaris.

» Lees verder

 

Stapel munten
null

Kan ik profiteren van de huidige rentestanden?

Vraag de gratis hypotheekcheck aan!

» Uw hypotheek onder de loep;
» Geheel vrijblijvend;
» Eerlijk advies;

Hypotheekcheck »
Bel mij terug »