vouwwagenverzekering

Vouwwagenverzekering
Verzekerd van nóg meer comfort

Een vouwwagen is niet goedkoop. Een goede verzekering is daarom geen overbodige luxe.

Mogelijke dekkingen

1. Alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
2. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + beperkt casco;
3. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + volledig casco (All Risk).

Wettelijke Aansprakelijkheid

De verzekering voor een vouwwagen bevat ook een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze WA-verzekering is echter niet wettelijk verplicht. Zolang de vouwwagen gekoppeld is aan uw auto, kan schade die veroorzaakt wordt met de vouwwagen geclaimd worden op de WA-verzekering van uw auto. De WA-verzekering van de vouwwagen biedt alleen dekking als de vouwwagen is losgekoppeld van de trekkende auto en veilig stilstaat buiten het verkeer.

Beperkt cascoverzekering

Naast de WA-dekking kunt u ook kiezen voor een zogenaamde beperkte cascodekking. Met deze dekking is uw vouwwagen verzekerd voor schade ontstaan door bijvoorbeeld brand, blikseminslag diefstal en natuurgeweld. Hagelschade en schade die ontstaan is door eigen schuld is onder deze dekking niet verzekerd.

Volledige cascoverzekering

De volledige cascodekking is de meest uitgebreide dekking. Hierbij is schade gedekt die ontstaan is door bijvoorbeeld aanrijding, botsing of van de weg raken. Hagelschade kan ook vaak meeverzekerd worden. Verder vallen de schadeoorzaken die bij de beperkte cascodekking genoemd zijn onder de dekking.

Eigen risico

Naast bovengenoemde dekkingen zijn er nog een aantal keuzes waarmee u de dekking op maat kunt maken. In veel gevallen heeft u namelijk keuze uit een aantal vrijwillige eigen risico’s. Hierbij geldt uiteraard: hoe hoger het vrijwillige eigen risico, hoe lager de premie zal zijn.

Vergoeding aankoopwaarde

Tenslotte kunt u ook vaak nog kiezen hoe lang u de volledige aankoopwaarde vergoed wilt krijgen bij totaal verlies. Normaal gesproken, zal er na een bepaalde periode (bijvoorbeeld 1 jaar) een afschrijving toegepast worden op de waarde van de vouwwagen. Bij totaal verlies na de betreffende periode zal de uitkering daardoor (iets) lager zijn dan de oorspronkelijke aankoopwaarde. Indien gewenst, kunt u er voor kiezen om de afschrijving pas later in te laten gaan, bijvoorbeeld na drie of vijf jaar. Bij totaal verlies binnen de gekozen periode (3 of 5 jaar) ontvangt u dan alsnog de gehele aanschafwaarde terug.

vouwwagenverzekering
null

Heeft u vragen over een vouwwagenverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »