Woonhuisverzekering Pictogram

Woonhuisverzekering
Een woonhuisverzekering
is eigenlijk onmisbaar.

Bent u eigenaar van een huis?

Er zijn diverse mogelijkheden voor het verzekeren van uw huis:

Voor een relatief lage premie kunt u al een prima verzekering afsluiten. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende dekkingen. Ook is het mogelijk om de ramen van het huis mee te verzekeren.

Woonhuisverzekering of opstalverzekering

‘Opstal’ is eigenlijk een duur woord voor ‘woonhuis’. Een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zijn dus hetzelfde. In de rest van de tekst gebruiken we het woord ‘woonhuisverzekering’.

Welke gevaren zijn verzekerd?

Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van schade aan uw woonhuis. De verzekerde schadeoorzaken zijn bijvoorbeeld: brand, storm, neerslag, bliksem, vorst en explosie. Niet alle oorzaken zijn trouwens gedekt. Schade door bijvoorbeeld een aardbeving of een overstroming zijn over het algemeen geheel uitgesloten.

Welke zaken zijn verzekerd?

Om te beginnen is natuurlijk het woonhuis zelf verzekerd en alles wat daar volgens de gebruikelijke opvattingen bij hoort, zoals bijvoorbeeld: keukens, badkamers en vaste vloeren.

Hiernaast zijn ook de volgende zaken meeverzekerd:

  • bijgebouwen op hetzelfde adres;
  • schuren en garages;
  • schuttingen;
  • kelders en funderingen.

Particulier of zakelijk

Deze verzekering is bedoeld voor particuliere woningen. Echter, beperkt zakelijk gebruik is meestal geen probleem. Bijvoorbeeld als u een praktijk aan huis heeft.

Verschillende dekkingen

De meeste verzekeraars bieden zeer uitgebreide dekkingen. Vaak kunt u kiezen uit een standaarddekking, een extra uitgebreide dekking of een All Risk-dekking. Hiernaast bieden veel verzekeraars de mogelijkheid om te kiezen voor een garantie tegen onderverzekering. Kortom, een woonhuisverzekering is er in alle soorten en maten. Wij helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing.

Standaard meeverzekerd of toch niet?

Bij de meeste woonhuisverzekeringen zijn allerlei zaken standaard meeverzekerd, zoals bijgebouwen, schuren en garages. Indien het gaat om afwijkende gebouwen (m.b.t. grootte en prijs) zal overleg met de verzekeraar moeten plaatsvinden. Kelders en funderingen zijn niet altijd standaard meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars is dit een optie (tegen een kleine meerprijs).

Huisje woonhuisverzekering
null

Heeft u vragen over een woonhuisverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »