eerste huis

Jullie eerste huis
Een plek om te ontspannen
zonder financiële zorgen.

U wilt uw eerste huis kopen. Dat is een spannend moment. Er zijn veel zaken waar u over moet nadenken en beslissen. Daar helpen we u graag bij.

De aankoop van een eerste huis

Een huis koop je niet zomaar. Meestal is een huis de grootste aankoop in uw leven. Om deze grote aankoop te kunnen betalen, wordt meestal ook een grote lening aangegaan: de hypotheek. De lasten van een hypotheek nemen vaak een behoorlijk deel van het inkomen in beslag. Deze lasten komen iedere maand terug, vaak dertig jaar lang. De keuze voor een passende hypotheek is daarom van groot belang. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Wilt u zich goed voorbereiden en meer weten over hypotheken? Vraag dan ons gratis Starterspakket aan. Dit pakket bevat o.a. ons ‘hypotheekboekje’, boordevol met nuttige informatie en handige tips!

Hoeveel kunnen we lenen?

Dit is vaak de eerste vraag die door Starters gesteld wordt: hoeveel kunnen we lenen op basis van ons gezamenlijke inkomen? Een eenvoudige vraag waar eigenlijk geen eenvoudig antwoord bij past. Om te beginnen, moeten we weten of het gaat om een vaste of een tijdelijke baan. Of bent u wellicht zelfstandig ondernemer? Heeft u andere leningen? Heeft u eerder een hypotheek gehad? De antwoorden op deze vragen kunnen allemaal een rol spelen bij de berekening van de maximale hypotheek. Hiernaast is het zeer belangrijk om te bepalen welk leenbedrag verstandig voor u is. De maximaal mogelijke hypotheek is immers niet altijd de meest verstandige hypotheek. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het vinden van de juiste antwoorden.

» Lees verder

Met welke kosten krijgen we te maken?

Bij de aankoop van een huis krijgt u te maken met een aantal bijkomende kosten. Zo kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met overdrachtsbelasting, taxatiekosten, advieskosten en notariskosten. Indien u een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan krijgt u ook te maken met de zogenaamde borgtochtprovisie. Voordat u een huis koopt, is het handig om te weten welke kosten allemaal op uw bordje komen. Wij berekenen het graag voor u.

» Lees verder

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Als starter op de woningmarkt zult u wellicht wel eens gehoord hebben van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wat is dit nou precies? Hoe komt u aan deze garantie en wat heeft u er aan?

Kort gezegd, is de NHG een soort extra zekerheid. Voor u én voor de bank. Als u een hypotheek afsluit met NHG dan staat de verstrekker van deze garantie borg voor uw lening. Dit is fijn voor u, want de lening wordt in bepaalde gevallen kwijtgescholden als u de lasten niet meer kunt betalen. Het is ook fijn voor de bank, die hierdoor meer zekerheid heeft. Doordat de bank meer zekerheid heeft, geven zij u een flinke korting op de rente. En dat is weer fijn voor u.

» Lees verder

De Starterslening

Het komt wel eens voor dat starters net wat geld te kort komen om hun eerste huis te kopen. In dat soort gevallen kan de Starterslening uitkomst bieden. De Starterslening is een initiatief van de overheid en wordt aangeboden door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Met de Starterslening kunt u het verschil lenen tussen de prijs van het huis en de maximale hypotheek. Het gaat dus om het stuk hypotheek dat u tekort komt. Een bijkomend voordeel van de Starterslening is dat u in de eerste drie jaar geen rente of aflossing hoeft te betalen. Uiteraard gelden er spelregels voor deze lening. Niet iedereen en ook niet ieder huis komt in aanmerking voor een Starterslening.

» Lees verder

De meest voorkomende hypotheekvormen

Voor starters op de woningmarkt zijn er eigenlijk nog twee hypotheekvormen over: de lineaire-hypotheek en de annuïteiten-hypotheek.  In beide vormen zit een ‘ingebouwde aflossing’. Dit betekent dat de hele hypotheek aan het einde van de looptijd volledig afgelost is. Het verschil tussen beide vormen zit hem in de manier van aflossen. Beide vormen hebben hierdoor hun eigen voor- en nadelen.

» Lees verder

Huisje woonhuisverzekering
null

Een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen?

» Oriëntatiegesprek is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk;
» Bij ons op kantoor of bij u thuis.
Bel mij terug »