pleziervaartuig-verzekering

Pleziervaartuigenverzekering
Als u de juiste koers wilt varen

Dek uzelf in tegen de gevaren van het varen!

Welke schades dekt de pleziervaartuigenverzekering?

Deze verzekering dekt schade aan het vaartuig zelf, maar ook aan de inboedel aan boord van het vaartuig. Bovendien is de aansprakelijkheid voor schade die met het vaartuig wordt veroorzaakt gedekt. U kunt bij de pleziervaartuigenverzekering zelf kiezen hoe uitgebreid u hem hebben wilt.

Mogelijke dekkingen

1. Alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
2. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + beperkt casco;
3. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + volledig casco (All Risk).

Wettelijke aansprakelijkheid

Indien uw boot alleen WA verzekerd is, is alleen de schade die u toebrengt aan anderen gedekt. De schade aan uw eigen boot valt dan niet onder de dekking. Ook de mogelijke inboedel aan boord van uw boot is niet verzekerd!

Wettelijke aansprakelijkheid + beperkt cascoverzekering

Bij deze dekking is schade aan anderen én schade aan uw eigen boot gedekt. De verzekerde schadeoorzaken zijn meestal: brand, explosie, diefstal, inbraak en storm. Schade aan de boot door uw eigen fout is niet verzekerd. Tenslotte is de inboedel aan boord van uw boot vaak standaard meeverzekerd. Vaak is het verzekerde bedrag een percentage van het verzekerde bedrag van de boot.

Wettelijke aansprakelijkheid + volledig cascoverzekering (All Risk)

Dit is de meest uitgebreide dekking. Bij deze dekking is schade aan anderen én schade aan uw eigen boot gedekt. Naast brand, explosie, diefstal, inbraak en storm is ook iedere plotselinge en onvoorziene beschadiging van de boot gedekt. Hiernaast is ook de inboedel aan boord van uw boot vaak standaard meeverzekerd.

No-claim korting

Net als bij een autoverzekering kunt u korting op uw premie krijgen door ‘schadevrij varen’. Voor ieder jaar dat u geen schade claimt, krijgt u extra korting op uw premie. De toegepaste kortingstabel is iets anders dan bij autoverzekeringen. Zo kent de no-claim ladder vaak niet meer dan zeven treden en is de maximale korting vaak 40%.

pleziervaartuigenverzekering
null

Heeft u vragen over een pleziervaartuigen-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »