Verzekeringen
Een toelichting op de verschillende soorten

null

Meer informatie over verzekeringen?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »

Verzekeringen
Wellicht geen interessant, maar wel een belangrijk onderwerp!

Verzekeringen kunnen u namelijk behoeden voor grote financiële gevolgen. Het is daarom verstandig om even stil te staan bij de risico’s die u loopt én de bijbehorende verzekeringen. Op onze website vindt u uitgebreide informatie hierover. Mocht u naar aanleiding van de informatie vragen hebben, neem dan contact met ons op!

Ben ik verplicht om bepaalde zaken te verzekeren?

Er is een aantal verzekeringen die verplicht moeten worden afgesloten. Hierbij moet u denken aan de zorgverzekering en het WA-deel van de motorrijtuigenverzekering. Ook is een woonhuisverzekering vaak verplicht, indien u voor het huis een hypotheek afgesloten heeft.

Wat kan ik allemaal verzekeren?

U kunt bijna alles verzekeren, zoals uw caravan, tandartskosten, uw bruiloft, uw fiets en zelfs de ziektekosten voor uw hond. De vraag is echter of het nodig is dat u al deze categorieën verzekert. Het is verstandig om te bedenken hoe groot het risico is dat de verzekerde schade zich voordoet en wat de maximale schade zou kunnen zijn. Hiernaast spelen natuurlijk ook de voorwaarden en premie van de verzekering een belangrijke rol.

Welke niet-verplichte verzekeringen kan ik beter wel afsluiten?

Het is raadzaam om de volgende verzekeringen sowieso af te sluiten:

  • Aansprakelijkheidsverzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de schadebedragen kunnen enorm zijn, (zeker bij letselschade). De premie voor deze verzekering is laag.
  • Inboedelverzekering.
  • Verzekeringen voor dure bezittingen, zoals een auto, caravan en boot.
  • Overlijdensrisicoverzekering. Huiseigenaren sluiten bij het opmaken van de hypotheek vaak een overlijdensrisicoverzekering af. Deze verzekering maakt het huis (gedeeltelijk) hypotheekvrij als een van de verzekerden overlijdt.
  • Reisverzekering. Als u van plan bent een (verre) reis te gaan maken, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten.
mat
zoom-money-white

De Polischeck

Betaalt u nog premie voor dubbele dekkingen en (te) dure verzekeringen? Laat ons vrijblijvend uw polissen checken!
man-on-call