verzekering-recreatiewoning

Recreatiewoningverzekering
Uw mooie 'hutje op de hei'
staat er dan goed verzekerd bij.

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig de gelukkige bezitters van een recreatiewoning.

Soorten recreatiewoningen

Soms gaat het om een bescheiden stacaravan in Nederland en soms gaat het om een vrijstaande villa in het buitenland. In alle gevallen hebben de eigenaren dezelfde wens: rust en geen zorgen over dit bezit. Aangezien een recreatiewoning een kostbaar bezit is, is een recreatiewoningverzekering van groot belang.

Verschillende dekkingen bij de recreatiewoningverzekering

U kunt vaak kiezen uit uiteenlopende dekkingen. De meest beperkte dekking is alleen ‘brand’. In dat geval is alleen brandschade verzekerd. Het gaat hierbij om brandschade door bijvoorbeeld blikseminslag, explosie of kortsluiting. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een uitgebreide dekking. In dat geval is niet alleen brandschade verzekerd, maar bijvoorbeeld ook waterschade en stormschade. Tenslotte is er nog de Allrisk-dekking, ofwel de verzekering tegen ‘alle van buitenaf komende onheilen’. Bij deze dekking zijn ongeveer alle plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen gedekt. Over het algemeen wordt deze dekking alleen verleend bij stenen recreatiewoningen.

Inboedel

Naast de woning zelf kunt u ook de aanwezige inboedel verzekeren. Meestal heeft u hier keuze uit verschillende dekkingen; van beperkt tot zeer uitgebreid. De keuze is aan u. Een inboedelverzekering voor een recreatiewoning is vaak iets beperkter dan een ‘gewone’ inboedelverzekering. Zo zijn kostbaarheden (zoals foto- en filmapparatuur en computerapparatuur) vaak verzekerd tot een bepaald maximum bedrag.

Nederland of buitenland

Veel recreatiewoningen bevinden zich in Nederland, maar steeds vaker wordt gekozen voor een huis in het buitenland. Voor huizen in Nederland is een verzekering uiteraard eenvoudig te regelen, maar ook voor de meeste landen in het buitenland kunnen wij u een uitstekende (Nederlandse) verzekering bieden. U kunt hierbij denken aan landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Eigen gebruik of verhuur

Voor de verzekering is het geen probleem als u uw recreatiewoning tijdelijk of permanent verhuurt. Wel moet u dit melden bij het aanvragen van de verzekering. Voor deze aanvulling op de dekking geldt een premietoeslag.

recreatiewoningverzekering
null

Heeft u vragen over een recreatiewoning-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »