caravanverzekering

Caravanverzekering
Verzekerd op vakantie

De caravanverzekering dekt schade aan de caravan zelf, aan de inboedel in de caravan en de aansprakelijkheid voor schade die met de caravan wordt veroorzaakt.

Welke dekkingen zijn mogelijk?

1. Alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
2. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + beperkt casco;
3. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + volledig casco (All Risk).

Wettelijke aansprakelijkheid

Indien uw caravan alleen WA verzekerd is, is alleen de schade die u toebrengt aan anderen gedekt. De schade aan uw eigen caravan valt dan niet onder de dekking. Ook de mogelijke inboedel in de caravan is niet verzekerd. Let op: deze dekking is alleen van toepassing als de caravan is losgekoppeld van de trekkende auto en veilig stilstaat buiten het verkeer. Zolang de caravan nog gekoppeld is aan de auto moet eventuele schade aan anderen geclaimd worden op de WA-verzekering van de trekkende auto.

Beperkt cascoverzekering

Bij deze dekking is schade aan anderen én schade aan uw eigen caravan gedekt. De verzekerde schadeoorzaken zijn onder andere: brand, diefstal en natuurgeweld. Schade aan de caravan door uw eigen fout is niet verzekerd. Tenslotte kan een voortent en de inboedel in de caravan meeverzekerd worden.

Beperkt casco is de meest gekozen dekking bij caravanverzekeringen.

Volledige cascoverzekering (All Risk)

Dit is de meest uitgebreide dekking. Bij deze dekking is schade aan anderen én schade aan uw eigen caravan gedekt. Naast brand, diefstal en natuurgeweld is bijvoorbeeld ook schade door aanrijding en botsing gedekt. Ook kan een voortent en de inboedel in de caravan meeverzekerd worden.

caravanverzekering
null

Heeft u vragen over een caravanverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »