advieskosten

Advieskosten
Wie betaalt ons werk eigenlijk?

Vóór 2013 regelde uw hypotheekadviseur alles, maar u ontving nooit een nota voor zijn werkzaamheden. Het leek dus allemaal gratis, maar was het eigenlijk wel gratis?

Geen advieskosten?

Hypotheekadvies is nooit gratis geweest. De adviseur ontving van de bank een vergoeding voor zijn werkzaamheden. Om de vergoeding aan de adviseurs te kunnen betalen rekenden de banken dit door in hun producten. De vergoeding zat dus ‘ingebakken’ in de producten van de banken. Hierdoor waren de hypotheekrente en de premies voor bepaalde verzekeringen iets hoger dan nu.

Rechtstreekse betaling van de advieskosten

Vanaf 2013 ontvangen hypotheekadviseurs geen vergoeding meer van de banken. Dit betekent dat er geen opslagen meer zitten in de hypotheekrente en premies voor bepaalde verzekeringen. De producten zijn dus goedkoper geworden. Nu de adviseurs niet meer via de banken betaald worden, moeten de klanten rechtstreeks aan de adviseur betalen voor zijn werkzaamheden.

Betaling werkzaamheden

De kans is groot dat u tijdens de looptijd van uw hypotheek uw adviseur weer nodig hebt. Misschien wilt u een aflossing doen. Of misschien wilt u advies over uw rentevaste periode. Ook in dat soort gevallen zult u van uw adviseur een nota ontvangen voor zijn werkzaamheden. Dit is anders dan u gewend bent, maar eigenlijk wel logisch.

Service-abonnement

Vindt u het vervelend om voor iedere handeling te moeten betalen? In dat geval kan een service-abonnement uitkomst bieden. Met een service-abonnement heeft u recht op een groot aantal, veel voorkomende werkzaamheden. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand. Op deze manier weet u precies wat uw kosten zijn en wat u van ons kunt verwachten.

Veel voorkomende werkzaamheden

  • Uw hypotheek wordt door ons in beheer genomen;
  • Advies bij keuze nieuwe rentevaste periode;
  • Advies en regelen van (gedeeltelijke) aflossing;
  • Advies en regelen van overstap naar lagere risicoklasse;
  • Advies en hulp bij tussentijdse inkomenstoetsing Starterslening;
  • Controle en advies overlijdensrisicoverzekering;
  • Afwikkeling hypotheek na overlijden;
  • Update schadeverzekeringen;
  • Nieuwsbrief.

Nationale Hypotheekbond

Tijdens de looptijd van uw hypotheek bekijken wij graag of het aanpassen of oversluiten van uw hypotheek voordelig voor u is. In verband hiermee is Binnendijk & Van Rijsbergen aangesloten bij de Nationale Hypotheekbond. Het computerprogramma van de Nationale Hypotheekbond vergelijkt (dagelijks!) uw hypotheek met het aanbod van bijna alle Nederlandse aanbieders. Kunt u iets besparen? Dan krijgt u automatisch bericht van ons. Deze service maakt onderdeel uit van het service-abonnement. U betaalt hier dus niets extra’s voor.

Service-abonnement afsluiten?

Wilt u een servicepakket afsluiten? Of wilt u een nadere toelichting? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn graag bereid om uw vragen te beantwoorden.

advieskosten
null

Een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen?

» Oriëntatiegesprek is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk;
» Bij ons op kantoor of bij u thuis.
Afspraak maken »
Bel mij terug »