oldtimerverzerkering

Oldtimerverzekering
Een autoverzekering, maar
wel eentje met extra spelregels

Een verzekering voor een oude auto (oldtimer) lijkt in veel opzichten op een ‘gewone’ autoverzekering, maar er bestaan verschillen.

Mogelijke dekkingen

Net als bij een autoverzekering, kunt u bij een oldtimerverzekering kiezen uit de volgende dekkingen:

1. Alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
2. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + beperkt Casco;
3. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + volledig Casco (All Risk).

Spelregels

Bij een oldtimerverzekering gelden enkele spelregels. Zo moet de betreffende auto vaak minimaal 25 jaar of ouder zijn. Ook eist de verzekeringsmaatschappij meestal dat de auto in een afgesloten ruimte (garage) gestald wordt. Voor het bepalen van de waarde van de auto, moet de auto getaxeerd worden. Tenslotte mag er niet meer dan een bepaald aantal kilometers per jaar mee worden gereden, bijvoorbeeld 7.500. Als u niet aan deze voorwaarden wilt of kunt voldoen, zal de auto door middel van een gewone autoverzekering verzekerd moeten worden.

Een oldtimerverzekering kán voordeliger zijn!

Eigenaren van oldtimers zijn vaak erg zuinig op hun auto. Bovendien worden er vaak niet zo veel kilometers met een oldtimer gereden. De kans op schade is bij oldtimers dus ook niet zo groot. Als gevolg hiervan is de premie voor een oldtimer meestal vrij laag. Kortom: Kunt u voldoen aan de spelregels voor een oldtimerverzekering? Dan is een oldtimer een verstandige oplossing.

oldtimerverzekering
null

Heeft u vragen over een oldtimerverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »