verkeersverzekering

Autoverzekering
Sluit hem niet klakkeloos af!

Naast de verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid kunt u ook de schade aan uw eigen auto verzekeren.

Bij een autoverzekering kunt u kiezen uit de volgende dekkingen:

1. Alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
2. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + beperkt casco;
3. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + volledig casco (All Risk).

Wettelijke aansprakelijkheid

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht als u een motorrijtuig heeft. Dit betekent dat u strafbaar bent wanneer u niet voldoet aan deze verplichting. U bent verzekerd als u schade aan anderen veroorzaakt met uw motorrijtuig en daarvoor aansprakelijk bent. U bent verzekerd voor zowel materiële schade als letselschade, veroorzaakt aan anderen. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Met deze verzekering beschermt u zich tegen financiële problemen naar aanleiding van de door u veroorzaakte schade. Met de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen motorrijtuig, hier zijn de beperkt cascoverzekering en de volledig cascoverzekering voor. Deze verzekeringen kunt u naast de wettelijke aansprakelijkheids-verzekering motorrijtuigen afsluiten.

Beperkt cascoverzekering

Met een beperkte cascoverzekering is uw auto verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal en schade door storm of bliksem. Ook wanneer u een aanrijding hebt gehad met een dier, bent u verzekerd. Bij deze verzekering is meestal een eigen risico van toepassing.

Volledige cascoverzekering (All Risk)

Met een volledig cascoverzekering bent u, naast alle schade die gedekt wordt door een beperkte cascoverzekering, ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw auto. Wanneer iemand schade aan uw auto veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Eerst zal uw verzekeraar de schade aan u vergoeden. Uw verzekeraar zal vervolgens de schade op de dader verhalen. Op deze manier krijgt u snel en gemakkelijk uw schade vergoed. Bij deze verzekering is meestal een eigen risico van toepassing.

Dekkingsoverzicht

Dekkingsoverzicht voor autoverzekeringen

autoverzekering
null

Heeft u vragen over een autoverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »