hypotheken-checkpng

Overwaarde Hypotheek
Straatarm of eigenlijk toch steenrijk?

Veel ouderen hebben een huis met een lage hypotheek. Of zelfs helemaal geen hypotheek. Op papier zijn deze ouderen eigenlijk steenrijk. Op papier, want het vermogen zit vast in het huis. Het geld is er wel, maar men kan er niet aankomen. Dat is jammer, want vaak kan men het geld best goed gebruiken. Gelukkig is er nu een oplossing voor dit probleem: de Overwaarde Hypotheek.

Wat kunt u doen met uw overwaarde?

Stel dat u makkelijk aan de overwaarde van uw huis zou kunnen komen. Zonder dat u het huis hoeft te verkopen. U zou dan bijvoorbeeld uw kinderen financieel kunnen steunen of uw huis laten aanpassen zodat u er langer kunt blijven wonen. Ook zou u het vrijgekomen bedrag kunnen gebruiken als aanvulling op uw inkomen. Juist voor dit soort situaties is de Overwaarde Hypotheek bedacht.

Hoe werkt de Overwaarde Hypotheek?

Met de Overwaarde Hypotheek kunt u gebruik maken van de overwaarde van uw huis zonder dat u uw huis hoeft te verkopen. U kunt een bedrag ineens ontvangen, maar u kunt ook kiezen voor een maandelijkse uitkering (als aanvulling op uw inkomen). Het mooie van dit verhaal is dat u maandelijks niets aan de bank hoeft te betalen voor deze hypotheek. De rente die u moet betalen, wordt namelijk “bijgeschreven” op de lening. De hypotheek wordt hierdoor iedere maand iets hoger. De hypotheek hoeft pas afgelost te worden bij overlijden of bij verkoop van de woning.

Voorbeeld Anton en Esther

Anton (75)en Esther (73) genieten van hun pensioen. Hun huis heeft een waarde van ongeveer € 300.000 en de hypotheek is inmiddels afgelost. Ze zouden hun kinderen graag iets willen schenken, maar willen hiervoor hun spaargeld niet gebruiken. Hiernaast is hun eigen auto eigenlijk ook aan vervanging toe. De Overwaarde Hypotheek biedt hiervoor een prima oplossing. Met de Overwaarde Hypotheek kunnen ze een bedrag ineens opnemen van ruim € 120.000. Ze hoeven hun huis niet te verkopen, kunnen hun wensen laten uitkomen en krijgen geen extra maandlasten.

Voorbeeld Wim en Anja

Wim (70) en Anja (72) wonen in een fijn huis met een waarde van € 400.000. Ze hebben nog een hypotheek van € 50.000. Hoewel ze alle maandelijkse lasten wel kunnen betalen, zouden ze eigenlijk iets meer financiële armslag willen hebben. Gewoon een maandelijkse aanvulling op hun pensioen. Met de Overwaarde Hypotheek kunnen ze zelf kiezen hoelang ze een maandelijkse uitkering willen ontvangen (tot maximaal 20 jaar). Wim en Anja kiezen voor een periode van 15 jaar. Volgens de berekening van de bank zouden ze ongeveer € 800 per maand kunnen ontvangen (15 jaar lang).

Is de Overwaarde Hypotheek iets voor u en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn?

Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

investeren-in-onroerendgoed
null

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen?

» Oriëntatiegesprek is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk;
» Bij ons op kantoor of bij u thuis.
Afspraak maken »
Bel mij terug »