motorverzekering

Motorverzekering
Is uw tweewieler
volledig verzekerd?

‘Ik ben eigenaar van een motor.’

Moet ik deze verplicht verzekeren?

U moet sowieso een WA-verzekering afsluiten voor uw motor. Dit is wettelijk verplicht. Hiernaast kunt u ook kiezen voor een aanvullende dekking waarmee schade aan uw motor verzekerd is. Tenslotte kunt u allerlei aanvullende dekkingen kiezen, zoals een ongevallendekking of een dekking voor rechtsbijstand.

Mogelijke dekkingen

Net als bij een autoverzekering kunt u kiezen voor de volgende dekkingen:

1. Alleen wettelijke aansprakelijkheid (WA);
2. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + beperkt casco;
3. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) + volledig casco (All Risk).

Wettelijke Aansprakelijkheid

Als eigenaar van een motor bent u verplicht om een verzekering af te sluiten voor de wettelijke aansprakelijkheid, de zogenaamde WA-verzekering. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met de motor veroorzaakt aan anderen. Het kan hierbij gaan om materiële schade, maar ook om letselschade. Beide schadesoorten vallen onder de dekking. Schade aan uw eigen motor valt niet onder de dekking van de WA-verzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende dekking afsluiten.

Beperkt cascoverzekering

Met de beperkte cascoverzekering is uw motor in een aantal gevallen verzekerd voor schade. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om brand, blikseminslag en diefstal. Over het algemeen is de hoogte van de premie voor deze dekking afhankelijk van de dagwaarde van uw motor. Schade aan uw motor die door uzelf is veroorzaakt, valt niet onder de dekking.

Volledig cascoverzekering

Met de volledige cascoverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw eigen motor die ontstaan is door bijvoorbeeld brand, blikseminslag en diefstal. Ook schade die door uw eigen schuld is ontstaan is gedekt. Als uw motor beschadigd raakt door een stuurfout van uzelf dan valt dat dus gewoon onder de dekking van de verzekering. Over het algemeen is de hoogte van de premie voor deze dekking afhankelijk van de oorspronkelijke cataloguswaarde van uw motor.

Aanvullende dekkingen

Naast de bovengenoemde dekkingen kunt u ook nog aanvullende verzekeringen sluiten. U kunt bijvoorbeeld een ongevallenverzekering afsluiten. Deze verzekering keert een bedrag uit indien een opzittende van de motor blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval. Ook kunt u een rechtsbijstandsverzekering afsluiten als aanvulling op uw motorverzekering.

Premie en korting

De premie voor een motorverzekering is vaak afhankelijk van de cilinderinhoud van de motor (voor de WA-dekking). Voor de aanvullende dekkingen kunnen de dagwaarde of de oorspronkelijke cataloguswaarde een rol spelen. Hiernaast ontvangt u korting voor ieder jaar dat u schadevrij rijdt. Net als bij een autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt.

motorverzekering
null

Heeft u vragen over een motorverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »