woonverzekering

Woonverzekeringen
Verzekeringen in en om het huis

Met ‘woonverzekeringen’ bedoelen we de verzekering van uw woonhuis en inboedel.

Noodzakelijkheid

Als u in een huurhuis woont, heeft u uiteraard geen woonhuisverzekering nodig. Ook als u een koopappartement heeft, hoeft u vaak niet zelf een woonhuisverzekering af te sluiten. In alle gevallen kan een inboedelverzekering wel heel nuttig zijn. In sommige gevallen is ook een kostbaarhedenverzekering aan te raden.

Woonhuisverzekering

Een woonhuis is een kostbaar bezit. Het ligt dan ook voor de hand dat u dit wilt verzekeren. Er kan immers van alles gebeuren. Uw huis kan bijvoorbeeld beschadigd raken door brand, blikseminslag of waterschade. Voor het afdekken van dit soort risico’s zijn uitstekende verzekeringen verkrijgbaar. Een woonhuisverzekering is overigens niet (wettelijk) verplicht, tenzij u een hypotheek heeft afgesloten voor de aankoop van het woonhuis. In dat geval zal de geldgever meestal wel eisen dat u een woonhuisverzekering afsluit.

Als u eigenaar bent van een appartement heeft u meestal geen eigen woonhuisverzekering nodig. Meestal is het hele appartementengebouw namelijk verzekerd door de zogenaamde Vereniging van Eigenaren. Er is dan dus één verzekering voor alle eigenaren. De premie voor deze verzekering betaalt u samen met de andere eigenaren via de servicekosten. Indien er geen gezamenlijke verzekering bestaat, kunt u uw eigen appartement wel zelf verzekeren. Ook hierbij kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.

» Meer over een woonhuisverzekering

Glasverzekering

Met een glasverzekering zijn al uw ruiten van uw huis verzekerd. Breuk van ruiten door iedere plotselinge en onvoorziene oorzaak is gedekt. Meestal kan het glas voordelig meeverzekerd worden op een woonhuisverzekering. Ook is het mogelijk om een afzonderlijke glasverzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzekert u alle ‘losse spullen’ in uw huis. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan uw meubels, kasten, kleding, computers en elektronica. Eigenlijk gaat het om de verzekering van alle spullen die niet vast zitten aan uw huis. Als u een woonhuis- en een inboedelverzekering heeft, heeft u dus alles wat ‘los en vast zit’ verzekerd. Een inboedelverzekering geeft dekking tegen de ‘standaard gevaren’, zoals brand, blikseminslag en waterschade. Ook is er dekking tegen inbraak en diefstal uit het huis.

» Meer over een inboedelverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Door middel van een inboedelverzekering kunt u alle spullen in uw huis verzekeren. Ook kostbaarheden vallen in principe onder de dekking van uw inboedelverzekering. Toch kan een aanvullende kostbaarhedenverzekering raadzaam zijn. Een inboedelverzekering geeft namelijk dekking voor kostbaarheden tot bepaalde maximum bedragen per soort. Hierdoor is het mogelijk dat een inboedelverzekering geen volledige dekking biedt voor uw kostbaarheden. Hiernaast geldt een inboedelverzekering over het algemeen voor schade die binnenshuis ontstaan is. Buitenshuis is er vaak geen (of een beperkte) dekking onder de inboedelverzekering. Onder een kostbaarhedenverzekering worden vaak de volgende zaken verzekerd: sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur, verzamelingen en antiek.

» Meer over een kostbaarhedenverzekering

Huisje woonhuisverzekering
null

Heeft u vragen over woonverzekeringen?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »