7-redenen-om-iet-aan-uw-pensioen-tedoen

Pensioen? Dat is nog ver weg!
7 redenen om tóch iets aan uw pensioen te doen

7 redenen om iets aan uw pensioen te doen.

Pensioentekort?

In sommige gevallen is het pensioen goed genoeg. Dan is het natuurlijk niet echt noodzakelijk om extra te sparen. In de meeste gevallen is er echter wél een pensioentekort. Dan zijn er verschillende argumenten om snel te beginnen aan een spaarregeling. Hieronder geven wij u 7 redenen om iets aan uw pensioen te doen!

1. Appeltje voor de dorst is een klein appeltje

Vaak zijn de verwachtingen van de pensioenregeling van de werkgever aan de hoge  kant. Het pensioen wordt  bijvoorbeeld niet  opgebouwd over het gehele salaris. Hiernaast is de regeling vaak veel minder ruim dan men denkt. Een aanvulling hierop is dus geen overbodige luxe.

Tip: Wilt u weten welk pensioen u kunt verwachten? Bekijk dan uw persoonlijke pensioengegevens in: www.mijnpensioenoverzicht.nl. U kunt inloggen met uw DigiD.

2. De AOW-partnertoeslag is vervallen

Bent u op of na 1 januari 1950  geboren? En is uw partner niet even oud als u? Dan krijgt u te maken met het zogenaamde AOW-hiaat.  Dit  betekent het volgende: als u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, ontvangt u uw deel van de AOW (50%). Indien uw partner jonger is, ontvangt hij/zij nog geen AOW. Voorheen zou u in deze situatie de AOW-partnertoeslag ontvangen, waardoor u bij elkaar alsnog een volledige AOW-uitkering had. Deze AOW-partnertoeslag is echter in 2015 afgeschaft. Dit betekent dat men moet rondkomen met 50% AOW totdat de andere partner ook AOW ontvangt!

3. Sparen voor pensioen levert belastingvoordeel op

Indien er sprake is van een pensioentekort dan mag u de premies voor een lijfrentespaarrekening of  lijfrenteverzekering van uw inkomen aftrekken. Dit betekent dat de fiscus meebetaalt! Indien u bijvoorbeeld 40% over uw inkomen betaalt, is uw belastingvoordeel ook 40%. Kortom, van iedere € 100 die u stort, ontvangt u € 40 retour. Een storting van € 100 kost u netto dus nog maar € 60.

P.S.: Hoewel het bovenstaande helemaal waar is, is er ook een keerzijde. De uitkeringen zijn t.z.t. namelijk belast. Zodra u AOW ontvangt, zijn de belastingpercentages echter wel iets vriendelijker. Hierdoor is de kans groot dat de uitkeringen voor een relatief laag percentage belast zullen worden.

4. De basisregelingen worden minder

Vroeger was de AOW ruimer dan nu. Ook de pensioenregelingen via de werkgever waren wat rianter. Er wordt echter overal bezuinigd. De AOW-leeftijd schuift op veel pensioenen worden verlaagd. De verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goede oudedagsvoorziening komt steeds meer bij de werknemer zelf te liggen. Kortom, de noodzaak om zelf iets te regelen is groter dan ooit.

5. Een lager pensioen door pensioenbreuk

Bent u wel eens van werkgever veranderd? De kans is groot dat dit gevolgen heeft gehad voor uw  pensioenregeling. Ook al werkt bij elkaar 40 jaar lang, uw pensioen heeft dan toch “een deuk opgelopen”. Dit noemen we pensioenbreuk. Deze schade kunt u eigenlijk alleen repareren door zelf te sparen voor een pensioenaanvulling.

6. Uitstel kost geld

Voor veel mensen is het pensioen nog ver weg. Daarom wordt er vaak niet zo veel aandacht aan  besteed. Maar is dat eigenlijk wel verstandig? Als er sprake is van een pensioentekort dan is het verstandig (en voordeliger) om daar snel iets aan te doen. Hoe eerder, hoe beter zelfs. Als u voldoende tijd hebt om te sparen hoeft een goede pensioenaanvulling niet veel te kosten. Het wordt pas duur als u (te) lang wacht!

7. Extra appeltje voor de dorst

Soms is een aanvulling op het pensioen absolute noodzaak. Soms is het alleen bedoeld als extra appeltje voor de dorst. Door zo’n extra appeltje houdt u de financiële ruimte om leuke dingen te (blijven) doen. Kortom, ook zonder noodzaak kan een aanvulling op het pensioen een verstandig plan zijn.

7-redenen-om-iet-aan-uw-pensioen-tedoen
null

Heeft u vragen over sparen?

Heeft u algemene vragen of wilt u een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Bel mij terug »