rechtsbijstand

Verkeersrechtsbijstandverzekering
Goed verzekerd de weg op

Met de verkeersrechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp bij geschillen die ontstaan, doordat u aan het verkeer deelneemt.

Met de verkeersrechtsbijstandverzekering krijgt u hulp als u…

  • in het verkeer schade hebt door schuld van een ander;
  • door een foute reparatie van uw garage een ongeval krijgt;
  • in het buitenland problemen krijgt met politie en justitie.

Het maakt niet uit welk vervoermiddel u gebruikt. Ook als wandelaar bent u gedekt.

In het buitenland

U bent betrokken bij een ongeluk in het buitenland. De plaatselijke politie wil u ondervragen en houdt u voorlopig vast of zij leggen beslag op uw auto. De verzekeraar helpt u dan financieel om aan die situatie een einde te maken. Soms bieden ze u daarvoor een renteloze lening aan.

In Europa

Binnen Europa en in de landen rond de Middellandse Zee krijgt u de gebruikelijke kosten voor juridische hulp vergoed. Er is wel sprake
van een maximale vergoeding. Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Combinatie met autoverzekering

Indien u alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd bent, is een verkeersrechtsbijstandverzekering behoorlijk nuttig. Indien u schade hebt aan uw eigen auto kunt u namelijk met de verkeersrechtsbijstandverzekering de schade verhalen op de tegenpartij.

Heeft u een cascoverzekering? Dan krijgt u wel de schade aan uw eigen auto door de verzekeraar vergoed, maar niet de overige schade, zoals letselschade of schade aan uw kleding of de bagage in uw auto. In dat geval kunt u met de verkeersrechtsbijstandverzekering deze schade verhalen op de tegenpartij.

Verschillende varianten

Op deze pagina is de meest uitgebreide dekkingsvorm besproken. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een goedkopere variant met een minder uitgebreide dekking. De voordeligste vorm is de Verhaalsrechtsbijstand. Met deze verzekering kunt u alleen schade aan uw auto laten verhalen op de tegenpartij. U heeft dan geen recht op andere vormen van rechtsbijstand bij deze verzekering.

Als u al een algemene rechtsbijstandverzekering heeft

Heeft u al een algemene rechtsbijstandsverzekering? Dan kunt u rechtsbijstand voor ‘verkeerszaken’ hierin meeverzekeren. Een aanvullende verkeersrechtsbijstandverzekering is dan niet nodig.

verkeersrechtsbijstandverzekering
null

Heeft u vragen over een verkeersrechtsbijstand-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »