inboedelverzekering

Inboedelverzekering
Verzekerd voor eventuele
schade aan uw inboedel.

De spullen in uw huis kunnen op veel manieren beschadigen.

De financiële gevolgen hiervan kunnen groot zijn.

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van deze schade. Voor schade aan het huis zelf sluit je een woonhuisverzekering af.

Welke gevaren zijn verzekerd?

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van schade aan uw inboedel. Het verschilt per oorzaak of de schade gedekt wordt door de verzekeringsmaatschappij. U bent bijvoorbeeld wel verzekerd voor oorzaken als diefstal, brand, storm, neerslag, bliksem, water en stoom. Echter, schade door bijvoorbeeld een aardbeving of een overstroming worden over het algemeen niet gedekt door de verzekeringsmaatschappij.

Welke zaken zijn verzekerd?

Onder het begrip ‘inboedel’ vallen alle spullen die u als particulier gebruikt. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: meubels, bedden, kasten, computers, vloerkleden, kleding en elektronica. Het gaat hierbij dus met name over spullen die niet aan het huis vastzitten. Sommige zaken zitten echter wel aan het huis vast, maar kunnen eenvoudig los gemaakt worden. Dit zijn de uitzonderingen op de regel. Dergelijke zaken kunnen weer wel onder de inboedel vallen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om hangende lampen, zwevend parket en zonneweringen.

Aanvullende dekkingen

Naast de standaard dekking is het vaak ook mogelijk om de inboedelverzekering uit te breiden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende dekking voor kostbaarheden of mobiele elektronica. Hierdoor is schade aan deze zaken uitgebreider verzekerd. Er is dan ook dekking voor schade die buitenshuis is ontstaan.

Verschillende dekkingen

De meeste verzekeraars bieden zeer uitgebreide dekkingen. U kunt kiezen uit een standaarddekking, een extra uitgebreide dekking of een All Risk-dekking. Bovendien kunt u kiezen voor een garantie tegen onderverzekering. Kortom, een inboedelverzekering is er in alle soorten en maten. Wij helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing.

inboedelverzekering
null

Heeft u vragen over een inboedelverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »