ongevallenverzekering

Ongevallen-Inzittenden-verzekering
Bij blijvende invaliditeit of overlijden

De ongevallen-inzittenden-verzekering kan afgesloten worden als aanvulling op de autoverzekering.

Waar ben ik voor verzekerd?

Een ongevallen-inzittenden-verzekering keert een afgesproken bedrag uit indien een inzittende van de auto blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval. Het maakt hierbij niet uit wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Ook als het ongeval het gevolg is van een fout van de bestuurder van de verzekerde auto, zal de ongevallen-inzittenden-verzekering uitkeren. Naast alle inzittenden is ook de bestuurder zelf verzekerd.

Is deze verzekering verplicht?

Nee, een WA-verzekering voor de auto is verplicht maar een ongevallen-inzittenden-verzekering is niet wettelijk verplicht.

Kan een inzittende zijn/haar schade ook anders claimen?

Indien de bestuurder verantwoordelijk is voor het ongeluk kan een inzittende de bestuurder aansprakelijk stellen voor de schade. Deze schade zal dan vergoed moeten worden door de WA-verzekering van de auto. Indien een bestuurder van een ander motorrijtuig verantwoordelijk is, kan deze aansprakelijk gesteld worden. Op deze manier zal een inzittende vaak zijn/haar schade vergoed kunnen krijgen. De afhandeling van de schade kan echter wel redelijk lang duren. Zeker indien niet direct duidelijk is wie er voor de schade aansprakelijk is. In zo’n geval is een ongevallen-inzittenden-verzekering best handig. Deze verzekering keert immers snel uit; er hoeft niet eerst uitgezocht te worden wie er aansprakelijk is.

Wanneer kan de schade nergens anders geclaimd worden?

Indien er iemand verantwoordelijk is voor het ongeluk, kan deze aansprakelijk gesteld worden voor de schade. Dit is echter niet altijd het geval. Soms valt niemand iets te verwijten. In dat geval zou de schade aan de inzittenden niet vergoed worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een aanrijding met een dier of van de weg raken door gladheid. Bij dit soort schades heeft de bestuurder vaak geen ‘schuld’ en kan een inzittende de schade niet verhalen op de WA-verzekering van de auto. Ook in zo’n geval is een ongevallen-inzittenden-verzekering een nuttige verzekering.

Wat is niet gedekt?

Een ongevallen-inzittenden-verzekering keert alleen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. De uitkering is een van te voren afgesproken bedrag.

Er wordt dus geen ‘materiële schade’ vergoed, zoals schade aan kleding of bagage. Ook inkomstenderving of smartengeld valt niet onder de dekking. Het is dus mogelijk dat de uitkering (veel) lager is dan de werkelijke schade. Bovendien vindt er geen uitkering plaats indien de invaliditeit niet blijvend is.

ongevallenverzekering
null

Heeft u vragen over een ongevallen-inzittenden-verzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »