motorverzekering

Bromfietsverzekering
Kies zelf wat het beste bij
u en uw brommer past!

Voor uw brommer, snorfiets of scooter

Moet ik deze rijtuigen verplicht verzekeren?

Voor brommers, snorfietsen en scooters geldt dat u wettelijk verplicht bent om een verzekering  af te sluiten. De WA-verzekering. Naast deze verplichte verzekering kunt u ook kiezen voor aanvullende dekkingen waarmee ook schade aan uw brommer verzekerd is. Uiteraard kunt u zelf kiezen wat het beste bij u en uw brommer past.

Wettelijke Aansprakelijkheid

Het is mogelijk dat u met uw brommer per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders. Voor dit soort schades bestaat de WA-verzekering. Zowel materiële schade als letselschade valt onder de dekking. Schade aan uw eigen brommer is echter niet verzekerd onder de WA-verzekering. Hiervoor kunt u eventueel een aanvullende dekking afsluiten.

Beperkt cascoverzekering

Voor een aantal genoemde schadeoorzaken is schade aan uw eigen brommer verzekerd onder de beperkt cascodekking. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld brand, blikseminslag en diefstal. Niet alle schadeoorzaken zijn echter gedekt. Schade aan de brommer door een fout van uzelf is bijvoorbeeld niet gedekt.

Volledig cascoverzekering

Met deze dekking is bijna alle schade aan uw brommer verzekerd. Net als bij de beperkt cascodekking is verzekerd: brand, blikseminslag en diefstal. Hiernaast is ook de schade aan de brommer verzekerd die ontstaan is door een fout van uzelf. Het kan bijvoorbeeld gaan om een fout in het verkeer of gewoon een stuurfout.

Aanvullende dekkingen

Tenslotte kunt u ook nog kiezen voor enkele aanvullende dekkingen, naast de bovengenoemde dekkingen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een ongevallenverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit indien een opzittende van de brommer blijvend invalide raakt of overlijdt als gevolg van een ongeval. Ook is het mogelijk om een aanvullende rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Premie

De premie voor een bromfietsverzekering is o.a. afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder, de plaats waar u woont en de soort brommer (automaat of geschakeld). Voor de aanvullende (casco-)dekkingen speelt ook de dagwaarde of oorspronkelijke cataloguswaarde een rol.

bromfietsverzekering
null

Heeft u vragen over een bromfietsverzekering?

Interesse in een vrijblijvend voorstel?

» Een voorstel is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk.

Afspraak maken »
Bel mij terug »