rentemiddeling

Hypotheek oversluiten of verbouwing
Minder maandlasten of toch die verbouwing

Een hypotheek oversluiten of verbouwing: wat zijn uw mogelijkheden?

Het oversluiten van uw hypotheek of het financieren van een verbouwing kan vele voordelen opleveren. Het kan u bijvoorbeeld een lagere rente of lagere maandlasten opleveren. Ook kan het u de mogelijkheid bieden om uw droomwoning te realiseren. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden voor het oversluiten van uw hypotheek of het financieren van een verbouwing.

Hypotheek oversluiten

Het oversluiten van uw hypotheek kan interessant zijn wanneer de rente op uw huidige hypotheek hoger is dan de actuele rente. Door over te stappen naar een hypotheek met een lagere rente kunt u flink besparen op uw maandlasten. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per maand.

Een andere reden om uw hypotheek over te sluiten kan zijn dat u wilt profiteren van een betere hypotheekvoorwaarden. Bijvoorbeeld door uw hypotheek om te zetten naar een annuïtaire of lineaire hypotheek, waardoor u uw hypotheek sneller aflost en meer zekerheid heeft over de aflossing.

Verbouwing financieren

Wanneer u uw woning wilt verbouwen, kunt u ervoor kiezen om de kosten te financieren met een hypotheek. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer u een grotere verbouwing wilt doen, zoals het plaatsen van een dakkapel, aanbouw of het renoveren van de keuken.

Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren met een hypotheek. Zo kunt u kiezen voor een tweede hypotheek, waarbij u een extra hypotheek afsluit bovenop uw bestaande hypotheek. Ook kunt u ervoor kiezen om uw hypotheek over te sluiten naar een hoger bedrag, waarmee u de kosten van de verbouwing financiert.

Advies op maat

Of u nu uw hypotheek wilt oversluiten of een verbouwing wilt financieren of misschien zelfs beide… Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden. Wij bieden advies op maat en helpen u bij het vinden van de juiste oplossing. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

rentemiddeling
null

Een vrijblijvend hypotheekgesprek aanvragen?

» Oriëntatiegesprek is kosteloos;
» Geheel vrijblijvend;
» 100% onafhankelijk;
» Bij ons op kantoor of bij u thuis.
Afspraak maken »
Bel mij terug »